От СУ „Братя Миладинови“ ще гостуват в СУ „Ататюрк“ в Деня на будителите

Соня Попова

Пловдивското средно училище „Братя Миладинови“ в квартал Кючюк Париж и одринското Средно училище „Ататюрк“  се по побратимяват. Това сатана ясно след посещението на  заместник директора на областната дирекция „ Образование“ в Одрин Джемал Туран в школото в район „Южен“ във вторник.

Дългогодишният учител по история от южната ни съседка от 3 години е зам. шеф на образованието в граничния Одрин и дойде специално да поздрави ръководството на училището и да поднови поканата за гостуването им  в Одрин. Със съдействието на генералния  турския консул под тепетата Хюсеин Ергани бяха създадени контакти между двете училища, които са подкрепени и на ниво Областни управи. Туран беше включен в делегацията на Одринския валия, която посети вчера Пловдив и подписа протокол за приятелство с областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров.

Ръководството и колектива на СУ „Братя Миладинови“ ще посетят СУ „Ататюрк“ на 1 ноември – Деня на будителите. Предвижда да се подписване на протокол за сътрудничество в областта на образованието, обмен на учителски идеи, съвместни проекти и взаимно опознаване на двете култури.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…