Врати отваря нов център за експериментален театър

Бившата поща в Стария град заживява нов живот. Там врати отваря нов културен център, който студио „4хС“ ще развива като експериментален театър. Новото пространство ще се назовава „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ и ще живее като Арт сцена, която ще приютява както постановките на трупата на театър-студио „4хС“, така и театралните ателиета за деца и възрастни. Ще функционира и като Арт галерия, която ще представя млади пловдивски артисти, ще им дава свобода да развихрят въображението и творческата си енергия. Ще действа и като Арт клуб, който ще бъде място за срещи на артисти, художници, актьори, режисьори и всички, които са отворени към експерименти и жадуват за свобода в изкуството.

Новият културен център отваря врати още в началото на декември с богата програма, която включва постановките „Ах, Бродуей, Бродуей“, „Невъзможната Ти, Невъзможната Аз“, „Албена или убийството на красивото у човека“, „Ромео и Жулиета, сонет безсмъртната любов“ и „Снежанка“. Пълната програма за декември можете да намерите в прикачените файлове.

Театър-студио „4хС“ не цели просто да изнася софийска продукция в Пловдив, а да създаде нова трупа тук – с пловдивски актьори и ентусиасти и да представи една изцяло нова програма на пловдивската публика. За тази цел театралните студия „4хС“ (Студио за Сценични и Синтетични Средства) стартират театрални ателиета за деца и възрастни, в които ще могат да се включат всички желаещи без значение от опита или образованието.

На 29 ноември ще бъде „предпремиерата“ на новия културен център. В деня на отворените врати всеки ще може да го посети, да получи информация за бъдещите дейности и да се запознае лично с актьорите и директора на трупата – Николай Георгиев – но най-важното, ще може да се докосне до магията на експерименталния театър и чувството за свобода, което той дава.

Партньори на арт-сцена „Пловдив – европейска столица на културата 2019“ са община Пловдив, Пловдив 2019 и ПФК Ботев Пловдив. В този експериментален проект театърът и спортът си подават ръка с визията за обединяването между спорта, културата, новите технологии и екологията, и пространствата, в които те се случват. Това ни дава увереност, че Ботев Пловдив и 4хС заедно могат повече.2 comments

 • Comment Link ordenar albendazole en Bélgica ordenar albendazole en Bélgica Сеп 24, 2023

  Hi there! This post could not be written any better! Reading this post reminds
  me of my previous room mate! He always kept talking about this.
  I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read.
  Thanks for sharing!

 • Comment Link 1926 1926 Ное 04, 2014

  Старият град е само черно-бял !!! И винаги ще си остане такъв, независимо от жалки пр опити!!!!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…