Премиера на стихосбирката "Достатъчно носталгия" и изложба с офорти от книгата на художника Чавдар Щипков ще се проведат в галерия Червеното пони на 8 юни от 18.30 часа.

 

Издателят Румен Леонидов (изд. "Факел") пише за книгата:

 

„Дебютният сборник на Русен е произведение на изкуството, пространствен предмет, в който съжителстват рисунки с думи и лирични безгранични линии, чиито монолог е паралелен на поетовите превъплъщения. Толкова изящна хармония между две отделни същности на артисти, на творене, много рядко са ме впечатлявали. Всъщност освен поетът Дойков, художникът Чавдар Щипков и визията на Станислава Малчева, между тях деликатно присъства, с вечната цигара между пръстите, и осанката на Елин Рахнев. Така кръгът се затваря, за да се разтвори в сетивата на читавите читатели.“

 

Русен Дойков е роден през 1974 г. Завършва НХА, специалност "Скулптура". "Достатъчно носталгия" е неговата първа стихосбирка.

Редактор на книгата е Елин Рахнев. Книгата е илюстрирана с офортите на Чавдар Щипков и те ще бъдат представени в самостоятелна изложба.

Модератор на събитието е Силвия Димитрова.

Разговор за книгата с Валентин Дишев за радио Благоевград чуйте ТУК

С Дарина Иванова по радио Пловдив ТУК

Книгата може да се поръча онлайн и в Booklover и в сайта на издателство ФАКЕЛ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…