"Постдигитално съществуване" е темата на седмото издание на ONE DESIGN WEEK (19 – 28 юни) в Пловдив и ще бъде разгледана в специално създадената за фестивала едноименна изложба с куратор Рене Беекман. Експозицията "Постдигитално съществуване" представя селекция от работи на български и чуждестранни артисти, в които дигиталните технологии са главно действащо лице и дават живот на произведенията. Във включените проекти се преплитат области като съвременно изкуство, дизайн, мода и фотография, с което се илюстрира интердисциплинарния подход на творене през 21 век. Темата за постдигиталната епоха е застъпена със специални събития и в останалата част от програмата на фестивала.
По традиция ONE DESIGN WEEK и през 2015 г. представя най-новите тенденции в областта на дизайна и визуалната култура в България и по света с изложби, лекции, работилници, прожекции, партита, акции в градска среда и богата детска програма.
Оставаме верни на идеята да показваме работата на български автори. В същото време се стремим да бъдем по-активни в сътрудничеството си с младите професионалисти, които тепърва стартират своята кариера. Продължаваме да бъдем платформа за среща и осъществяване на сътрудничество между български и чуждестранни дизайнери, артисти и организатори на културни събития, казват организаторите от платформата ЕДНО.
Амбицията на ONE DESIGN WEEK 2015 е да включи във фестивала представители на различните социални общности. Това се случва в синхрон със стремежа на ЕДНО да бъде инициатор на проекти със силен социален заряд. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…