Разширяват структурата на фондацията, очакват се нови експерти

Пловдив 2019 е с нов мениджърски екип от вчера. Управителният съвет на фондацията се спря на интересно решение по отношение на най-важния елемент в структурата й-  творческото ръководство. Вече 48 часа то е в ръцете не на един, а на двама артистични директори- проф. Ханс-Дитрих Шмит и Светлана Куюмджиева. Дуетът вече се вплита в работния процес на екипа, подготвил и защитил кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата. Това не е много трудно, тъй като и двамата работиха по един или друг начин за каузата. Тя го прави в последната година като главен експерт в дирекция „Култура, образование и развитие“ в общината, като какъвто участва активно във финалния етап по подготовката и написването на Културната стратегия на града за периода 2014 – 2024г.. Той пък работи тясно с екипа на фондацията през целия процес като консултант.

Светлана Куюмджиева вече е на новото си работно място. Навлиза бързо, сработва се с екипа, с който се познава, разбира се. Предстои й срещата с проф. Шмит, с когото се е виждала, но не е имала задълбочен контакт. В първите няколко часа се е запознала с всичко свършено досега, както и с онова, което предстои, поне по план.

Дали да очакваме промяна? Не, промяна не бих казала, по-скоро развитие. Фондацията ще се развива все повече и повече. Което, разбира се, само по себе си е промяна.  Досега екипът е бил зает главно с кандидатурата и апликацията. От тук предстои работата по проекти, които не са малко.  Ще има и нови хора, както и промени в ангажиментите на някои от експертите в досега съществуващия екип. Целта е да развием фондацията като обединяващ фактор. Да става все по-разпознаваем партньор. Ще се работи и на пловдивска сцена, на национално и разбира се на международно ниво, каза за КАПАНА.БГ Светлана Куюмджиева.
Акцентът ще е максимална концентрация в посока европейските партньорства, изнасяне на култура от Пловдив навън и обратно- от чужбина към Пловдив. Ще се работи много по привличане на спонсори и откриване на допълнителни финансови донори. 

Управителният съвет гласува и нова структура на фондацията, с което ще бъде разширен екипа й. Кои ще са новите експерти в екипа обаче все още е рано да се каже.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…