С вход свободен, организаторите подготвят 3ч. музикална програма на сцена и над 2 ч. открити тренировки и работилници за деца; по забавен начин 40 участници представят своите продукти и услуги на тепето

На 10.09.2022 г. от 10 ч., алеята на хълм Бунарджика посреща участници и изложители на образователния фестивал “С деца на тепе”. Събитието се завръща на най-посещавания хълм в район “Централен” след 2-годишна пауза, поради пандемията. 

В рамките на няколко часа, броени дни преди първия учебен ден, алеята пред паметника на Васил Левски ще бъде притегателен пункт за деца от 3 до 13 годишна възраст и техните родители. Единствено по рода си фестивалът “С деца на тепе” привлича жители и гости на града с няколко атрактивни елемента: 

  • близо 40 участници, които представят своите дейности, услуги и продукти, насочени към децата. Сред най-интересните забележителности от тях са: работилници „Рециклиране“, „Открий ме в джунглата“ + опознавателна обиколка на тепето; актьорски уъркшоп, лекция по помощна тема по-малко екран за децата, открита тренировка по Да Дао и даване на 1-ва; занимания за подобряване на паметта на децата, сглобяване на играчки, интерактивни дъски по моторика и няколко работилници за роботи. 
  • децата ще могат да се срещнат с екипите на полицията и пожарна; да се запознаят с Природонаучния музей и Етнографския музей в Пловдив; с екипа по Ааварийно спасяване, както и с много други частни и неправителствени организации с полезни дейности за малчуганите. 

Програмата на сцената започва в 10 ч. с главен известен на всички в Пловдив Стефан Лозанов. “За любителите на музиката и танците подготвяме програма с народни танци, импротеатър, музикални изпълнения на китара от деца, корейски, модерни и тик-ток танци, художествена гимнастика и други. Радваме се, че откликнаха на поканата ни любимите на пловдивчани Y&M Melodic Project - Милен Димитров и Йоана, арт център “Алехандро” и група “Knock Out”, както и “Арт Войс Център” Пловдив.” , коментира Румяна Киризиева, координатор на програмата.  

В 12.30 ще бъдат изтеглени десетки награди от томбола, като всички те съобщиха от дарителите на събитието. „Без подкрепата на много частни дарители, основно базирани в Пловдив, това събитие няма как да се приключи. Организацията му трае месеци и е резултат от екипна работа.” , споделя Деси Десева, част от екипа на фондацията. “Образованието на децата и разширяването на техните хоризонти е един от малкото сигурни пътища за формиране на смислено гражданско общество” , Маргарита Стоичкова, съосновател на фондацията.

 “С деца на тепе” 2022 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив, съвместно с район “Централен”, Пловдив. Сред дарителите на събитието са ай-ти компания с френско-български мениджмънт, школа по английски език за бебета и деца, агенция за управление на проекти. Медиен партньор е Радио Енерджи. 

Вижте програмата на детския фестивал: 

ЦЕНТРАЛНА СЦЕНА

(пред паметника на Васил Левски)

10:00 Откриване

10:15 Начало на музикална програма

Народни танци, ОУ “Петър Берон” / студио “Музикална вълна” / Импро театър за деца, Театрална къща “Шарж”

11:35 Специални гости:

“Y&M Melodic Project” – Милен Димитров и Йоана

12:00 Музикални изпълнения

На китара от деца/ Театрална постановка, група “Art crew” / Корейски танци за деца, арт център “Алехандро” и група “Knock Out”/ “Арт Войс Център” Пловдив / Флашмоб – тик-ток танци и зумба , арт център “ Алехандро”

12:45 Томбола с награди

СЦЕНА ОТКРИТИ ТРЕНИРОВКИ

(алея Бунарджик, пред Летен театър)

10:00 ч. Модерни танци за деца над 4 г., арт център “Алехандро”

10:30 Тик-ток танци за деца над 7 г., арт център “Алехандро”

11:00 Открита тренировка ДА ДАО клуб Север

12:00 Художествена гимнастика за деца, арт център “Алехандро”

ЗАНИМАНИЯ С ФИКСИРАН ЧАС ПРИ ШАТРИ-ИЗЛОЖИТЕЛИ

12:00 Импроработилница за деца с Театрална Къща “Шарж”

12:30 Опознавателна обиколка на тепето, Регионален природонаучен музей – Пловдив

13:15 Обучителен модул за деца (6-11 г.) за Света на пеперудите с Фондация “Горска Работилница”

11:00 – 11:40, 12:30 – 13:10 и 13:30 – 14:10 Уъркшоп “Как да установим здравословни граници около екранното време на детето?” Фондация OFFline Kids

Всички останали работилници на изложителите през целия фестивален ден 10:00-14:00.

Всички занимания са безплатни в рамките на фестивалния ден.

Още за това, какво предстои четете в Бунарджика става детско царство.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…