Пловдив е едно от шестте най- хубави места за живот по света. Това пишат пътешествениците от сайта itsbohemian.com в своята класация Best Places to Live Around the World. Изданието е изключително красив наръчник за пътувания по цялата планета в търсенето на щастлив живот.

Ето какво разказва статията:

Като пътувамe, често се натъкваме на градове, в които бихме могли да се застоим за по-дълго от обикновено, да ги почувстваме като свой дом. Разбира се, има визови ограничения, но обикновено има решения на този въпрос. За нас домът трябва да бъде вдъхновяващо място, така че тук пишем за някои от любимите ни места, които бихме обитавали за обширни периоди от време:

Амстердам или Лайден, Холандия

Амстердам е доста голям, а Лайден, който се намира на 40 минути южно, е доста малък. И двата обаче са много холандски градове. Казват, че можете да стигнете до всяка точка на Холандия с лодка или с велосипед. Каналите и реките - естествени и изкуствени , свързват всичко. Ландшафтът е равен, което дава възможност да се карат колела навсякъде. Храната е страхотна - макар и малко странна на моменти. Амстердам представлява над 185 култури, повече от всеки друг град в света. И двете места имат история, чар и са с изключително либерални закони, отнасящи се до индивидуалната свобода.

Гент, Белгия

Въпреки че градът има огромен потенциал за туризъм, може да се каже, че бирата е това, което кара всеки да се чувства като местен за кратко време. Сградите и улиците са от време, което отдавна го няма, но отново, бирата е издържала проверката на епохите. А споменахме ли бирата? Разходката из Гент е вълшебна. Мостовете над канала, калдъръмените алеи и откритите греди на къщи и ресторанти, водата …

Пловдив, България

Можете да видите архитектура, подпечатана от знака на комунизма, изправена срещу ново строителство. Този район на света е забравен от мнозина, но в исторически план, той е географска порта между Европа и Азия, което го прави изключително важен за много завоеватели, както и за социални и управленски експерименти. Улиците на Стария град ще ви отведат до върховете на хълмове, където можете да гледате залеза над  един град, който няма нищо против да бъде забравен, но в същото време ще бъде една от културните столици на Европа. Пловдив е изпълнен с добри хора и много вдъхновение за тези, които го търсят.

Чехия

Трудно е да назовем любимия ни град. Били сме на много места, и се радваме на всички от тях. Също като Белгия, Чешката република намери път към сърцата ни през нашия стомах. Храната е обилна, вкусна и евтина. Прага е била седалище на Свещената Римска империя, в стария си град е пълна с магически замъци, църкви, скулптури, и улици от предишни времена. В по-малките градове е още по-вълшебно - села, които приличат на омайни приказки. И ако всичко това не е достатъчно-  бирата е по-евтина от водата.

Величието на Истамбул го прави един наистина бохемски град. Със своите над 13 милиона души , той- е по- голям от някои американски щати. Можете да шофирате и след час изобщо да не сте мръднали от задръстването и смога. Големи кораби пресичат Босфора- градът се намира между Европа и Азия - Истанбул е единственият град, който лежи на два континента. Хората са изключително гостоприемни и щедри и винаги ще ви поканят на чай. Историята е толкова древна, че руините постоянно изскачат изпод земята, докато се опитват да копаят за изграждане на нови линии на метрото. Истанбул е жив, смесица между енергия, история и съвременния живот.

 Koh Yao Noi, Тайланд

На една разходка с лодка от Пукет или Краби, този остров е идеалното бягство – истински рай. Скални образувания се издигат от водата в хоризонта- естествената красота е зашеметяваща. На острова има само един главен път. Няма много какво да се прави тук, но в това е красотата на мястото. Ако искате да се гмуркате , отидете в Koh Tao, ако търсите  достъп до много забавления, отидете в Пукет. Но ако искате да изпитате по-естествен Тайланд, отидете на Koh Yao Noi.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…