Wish You Were Beer за 6 години на медията. Посрещнахме десетки в новия си дом в Капана

6 е знак на надеждността. 6 е атракция, хармония, зависимост! Това ни припомниха навръх 6-тия рожден ден приятелите и читатели Виктор, Никол и Таня, а ние си пожелахме да отговаряме на всичко изброено. Те бяха сред десетките гости на тържеството ни в новия дом на Под тепето. В Капана. Медията ни вече е в нова редакция. С нови идеи. Нови амбиции. Нови мечти. Посрещаме и изпращаме със студена бира- обзаведохме се с малък клуб, който бе домакин на повода ни снощи. Всеки, който сгафи, да влиза в Капана ви. Който заслужи добра дума пък- да го качите на върха на Тепето,  обърнаха се към нас гостите ни. А ние обещахме да го правим, да го правим ежедневно.

В новия остров на сайта се разходиха и се позабавляваха много наши герои от последната година, много наши партньори, много читатели, разбира се. Вратите на Под тепето бяха отворени за всеки. Специално поканени нямаше. Защото винаги сме били открити и отворени пред всеки. Тайни нямаме. Картите са на масата, перата са между пръстите на журналистите и редакторите, а клавиатурите им стрелят по всеки и всичко. Това сме ние, с имената и лицата си- Иво Дернев, Димитър Семков, Иван Куков, Поли Грозева, Аня Петрова. С имената и лицата си застанаха и външните ни автори, които бяха снощи с нас, за което им благодарим. Пишещият Кирил Николов влезе в ролята на снимащ, рисуващата и коментираща Биляна Янкова бе като муза, а писателят Димитър Герганов бе разказвач на красиви истории.

Тъй като се отдалечихме от общината, Иван Тотев ни изненада с картина на кметството и шадравана пред него. Капана да се утвърди като втория, културния център на града, пожела и нас и на себе си градоначалникът. А ние му припомнихме, че макар и с километър по-далеч от общината, ще следим всяко действие на администрацията под лупа още по внимателно. И ще вадим бодлите при всяка нередност, както го правим.  Да продължаваме да действаме толкова професионално и да бъдем детайлни като криминалисти, препоръча директорът на полицията Пламен Узунов, чийто кабинет се намира в съседство с нашия нов свят. Стягайте се, догодина се първолаци, предупреди ни художникът Иван Шишков. Не изпускайте бурята в морето- страшна е, но няма по вълнуващо от вълните и бурния вятър, посъветва ни друг майстор на четката и вече морски капитан Атанас Хранов. Бранете духа на Пловдив както го правите вече 6 години, завеща пък писателят Александър Секулов. Правете джаз, музика с думите, каза ни Петър Салчев.

На видно място в редакцията ни от вчера е изключителен колекционерски винил от първото издание на Wish You Were Here на любимата ни банда Пинк Флойд. Ние отговорихме с Wish You Were Beer- все пак вече имаме бирен клуб. И обещахме, че винаги ще бъдем тук, за да се опитаме да променим средата към по-добро.
Получихме и орден „Кирил и Методий I степен” за значим принос в развитието на културата, изкуството и образованието, както и за особени заслуги към словото и свободата му.  Не от президента, разбира се, а от по-важен от него за нашия екип човек. Не знаем дали го заслужаваме. Едва ли. Но ще направим всичко по силите си да бъдем достойни за този жест.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…