Стефка Георгиева

Капана си има ново свежарско местенце, което се нарича Sound trap. Прекрасното кътче има една доста привлекателна и широко скроена концепция. Освен, че помещението ще се ползва като галерия, където различни млади хора на изкуството ще могат да се изявяват, също така си има и сцена, тъй че музикантите няма да бъдат ограбени в изявите си. Звуковия Капан е част от творческия комплекс „Инкубатор“. На сцената му ще можете да видите творци, изявяващи се в сферата на танците, музика, театър, сценография, визуализация и съпътстващите ги сфери. Ще можете да посетите уъркшоп по китара, да отидете на открит урок по актьорски майсторство или пък да се срещнете с музикален продуцент. На това му се казва мултифункционалност.

Trap-a се намира на мястото на небезизвестния „Пъзел“, който вече няма нищо общо с това, което е бил някога. Преобразено до неузнаваемост е новото място, в което ще се случват арт партитата. Откриването започна с изложба-състезание на винили. Десетки творци създадоха своя плакат по повод откриването на новото място. За жури бе обявена публиката, която даваше своя глас под формата на точки, а за бъде тя обективна, имената на авторите не бяха изписани.

Естествено, имаше и парти. За музиката се погрижи DJ Skill, който накара дори тухлите да вибрират под звучите на електро суинг, денс и какви ли не прекрасни тракове. Нямаше човек в Sound trap-a, който да не танцува и това беше най-прекрасното от всичко! Усмихнато, позитивно и адски раздвижено парти се получи. Малко денс шоу направиха тримата американци, които показаха стил и техника в хип-хоп и брейк танците. Само минута след случайно започналия денс батъл между тях, публиката вече ги беше обградила в кръг и не отделяше поглед от тях. Изненадата на вечерта беше, гайдарът, който накара много хора да настръхнат под звуците на фолклорния инструмент. Все по-актуална става тенденцията да се комбинира електронна музика с фолклорни мотиви и съдейки по реакциите наоколо – все по-често ще се случва. Дано!

Най-точната дума, която описва хората, мястото, музиката и като цяло енергията на цялата вечер е – СВЕЖО (като фреш от портокали и лимони в 40-градусова жега)! Определено мястото се вписва повече от добре в Капана. Интересни бяха реакциите на хората, които идваха и първоначално плахо пристъпваха, незнаещи какво да очакват, носейки все още представите за „Пъзела“ в главите си. Panta rhei – Всичко тече. И се променя. А коментарите от хората май нямат значение, съдейки по усмивките, които се виждаха по лицата им.

Гласуването за винил приключи точно в 22:30, а победителят е Иван Кашлаков. Честито на него! Успех на целия екип на Trap-a, който вдигна летвата на нощния и културния живот в Пловдив. Очакваме продължението!

2 comments

  • Comment Link Ц Ц Мар 30, 2015

    С една дума умря една от николкото ъндърграунд сцени в Пловдив.

  • Comment Link Puzzle-Sax-Silver Puzzle-Sax-Silver Мар 30, 2015

    Авторката на статията, дали е била някога в Пъзела, Сакса или Силвъра ? От чисто любопитство питам.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…