Кое е предимството на Пловдив в битката за Европейска столица на културата и как тази надпревара променя облика на града? Това представя БНТ на публиката си днес и утре, в два поредни блока на „Денят започва с култура”. Водещите Анна Ангелова и Даниел Ненчев откриха седмицата с живо предаване от Римския стадион. В импровизираното студио на обществената телевизия кандидатурата на града ни за арт център на Стария континент защитиха зам.-кметът Стефан Стоянов и директорът на Пловдив 2019 Джема Барух, двигателят на Едно Асен Асенов, Гина Кафеджиян, председател на фестивалното сдружение, което организира Двама са малко – трима са много & TheatAir 2014 и Любо Атанасов от галерия Ластици в Капана. Студиото на „Денят започва с култура” утре ще е край Малката базилика. Гости на Анна и Даниел ще бъдат артисти, общественици и културни оператори, които ще допълнят картината в кандидатурата ни за арт столица. Ще разберем повече за предстоящата юбилейна десета Нощ на музеите и галериите. 

С гостуването си под тепетата културният блок на БНТ затваря представянето на градовете- кандидати за високото звание. Пловдив, Варна, Велико Търново или София? Ще разберем на 5 септември, когато ще се произнесе журито. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…