Ащон Ка замръзна във фоайето на Кукления, а Маг Фофичино откри работилница за сапунени балони

Когато месеци наред очакваме ден като днешния, който да ни отведе в страната на чудесата, винаги се намира някой, като времето например, който да тропне с крак и да каже „Не!”. Дъждът провали шествието на гигантските кукли от градския фест Театеър, които предишни години оставяха пловдивчани без дъх. За сега не се знае дали предвиденото за днес шоу ще бъде изместено в друг ден или ще може да се насладим само на предвиденото повторение на 7 септември от 18:00 часа.

За сметка на това, обаче, жадните за приказки възрастни и живеещите в такива техни деца усетиха, че капацитетът на Кукления ни театър е много по-голям от предполагаемото. Десетки се бяха скрили под покрива зад магическите врати, за да се насладят на премиерното шоу от фестивала „Двама са малко – Трима са много” – Грозна приказка. Пред вратите на салона пък ги чакаше така обичаната статуя от всички ни, Ащон Ка, чието реално име е Надежда Гончева, а образите й могат да бъдат видени из цяла Европа. Тя играеше с децата и всички заедно бяха пекарите, ръсещи бяло брашно по пода. В другия край на фоайето пък беше Маг Фофичино, който се опитваше да вкара хлапетата в грамадански сапунени балони. Къде малучганите, къде възрастните се опитваха да хванат мехурчетата във въздуха и всяка секунда се възхищаваха на вълшебния свят, който магът създаваше. Той направи и ателие за кандидат балонджии от детската публика като показа на някои избрани как функционира космическата му машинария за сапунени топки и каква е тайната на направата им. Дори май си хареса малка асистентка, която веднага се вмъкна в чудната материя.

Фестивалът продължава въпреки лошото време. При първа възможност артистите ще излязат на улицата. Ако ли не- ще правят спектаклите си в закрити пространства.

1 comment

  • Comment Link spooday spooday Фев 08, 2024

    Great web site! It looks extremely good! Sustain the excellent work! Freiverkäufliches sepram in Deutschland

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…