Над 120 събития и специална програма в 10-ото юбилейно издание на фестивала
 
 
60 хиляди души от Пловдив и цяла България се очаква да събере тазгодишната специална Нощ на музеите и галериите. Специална, защото е юбилейна десета подред. 
За десетте си години бурен живот събитието излезе от традиционните експозиционни пространства, за да обхване театри, кина, клубове, барове и градска среда. За поредна година тази програма е подпомогната от фонд „Специални проекти“ създаден от фондация „Отворени изкуства“ съвместно със съорганизаторите Община Пловдив и фондация „Америка за България“.
 
В първия ден акцентът ще бъде върху традиционните участници - над 20 общински, държавни и частни музеи и галерии, които планират за събитието специални изложби, концерти и представяния. Във втория фестивален ден ще се включат над 30 участника в програмата Култура и клуб – театри, университети, читалища, книжарници, клубове, барове, ателиета, работилници и други алтернативни пространства за изкуство.

В програмата Град и публични пространства в двата дни на Нощта ще се проведат изложби, концерти, акции, спектакли и представяния. На различни локации организаторите са планирали и специална програма за деца, които през целия уикенд ще забавлява най-малките. Освен пловдивските културни организации, в програмата участват много от най-активните културни организации, събития и фестивали в страната, както и най-големите културни институти и центрове към посолствата на САЩ, Великобритания, Чехия, Австрия, Франция, Корея, Италия, Финландия и други.

По повод юбилейното издание на Нощ Пловдив 2014, фондация Отворени Изкуства  покани кураторския екип на фондация „Изкуство – Дела и документи“, който готви специална програма от събития на чуждестранни и родни артисти, свързани с характерните културни локации, включени в „Алтернативна карта на Пловдив“ (съвместен проект на фондация Отворени Изкуства и Архитектурно Студио 8 ½ ).

Входът за всички събития е свободен.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…