Ивана Витанова е номинирана от ръководството на Филологическия факултет за отличен успех за високи постижения и активна извънаудиторна дейност

 

 

Годишната ректорска стипендия „Студент на година“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ спечели студентката от четвърти курс на специалността „Българска филология“, редовно обучение, Ивана Витанова. Стипендията е в размер на една ректорска заплата. Учредена е през 2020 г. година и се връчва на изявен студент бакалавър след прецизен подбор от номинации от жури, включващо петимата зам.-ректори на ПУ „Паисий Хилендарски“: проф. д-р Теменужка Йовчева, проф. д-р Антон Илиев, проф. д.п.н. Румяна Танкова, доц. д-р Мария Стоянова и доц. д-р Надя Чернева. Ректорът проф. д-р Румен Младенов връчва наградата е в навечерието на 8 декември – Студентския празник.

 

 

Ивана Витанова е номинирана от ръководството на Филологическия факултет на висшето училище за отличен успех – до момента общият успех от следването й е 6.00, за високи постижения и активна извънаудиторна дейност. Тя е съпредседател на Лингвистичния клуб в ПУ „Паисий Хилендарски“ – единствена по рода си научна организанция у нас, обединяваща студенти и докторанти със задълбочени интереси в областта на езикознанието. В периода 2019 – 2021 г. взема участие в редица национални и международни форуми и инициативи – конференции, олимпиади, семинари, практически тренинги. Сред тях са Националната олимпиада по езикова култура за студенти бакалаври, 20 – 21 май 2019 г., организирана от СУ „Св. Кл.Охридски“, където Ивана Витанова печели втора награда в индивидуалната надпревара, същевременно с това е капитан на един от отборите на ПУ, завоювали трето място в отборното състезание.

 

 

Тя участва и XXII национална научна конференция за студенти и докторанти „Музиката на словото“, провела се в Пловдив на 22 и 23 октомври 2020 г., и печели трета награда за участие с доклад в Секцията по литературознание. Модератор е при откриването на научната конференция за студенти и докторанти „Слово и идеологии“, отново под тепетата, на 20 и 21 май 2021 г., а също така и носител на втора награда за участие с доклад в Секцията по литературознание.

 

 

Останалите активности, в които се включва са: XXIII общофакултетска олимпиада по морфология на съвременния български език в Пловдив на 10 януари 2021 г., където получава втора награда; практическо обучение „Storytelling“, реализирано в рамките на проект „Кохезионна политика на ЕС в България – Vox populi“; лектор в два онлайн семинара; автор на научни публикации и хроники, сред които „Пътят на и пътят към „изгубеното дете“ в повестите „Турски паша“ и „Неда“ на Любен Каравелов“ и „Ти сне от небесата пламък...“ – Прометеевият комплекс и творчеството на Пенчо Славейков“, публикувани във: Verba iuvenium. Словото на младите. Годишници на Националната научна конференция за студенти и докторанти.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…