Творчески хора, артисти, артаджии – както и да го кажем, това си е едно и също дърво, чиято корона е красива, но пък корените са малко странни. Повечето се чувстваме, както някои казват, като социално осакатен пингвин, но пък има трикове, с които може да заблудим събеседника си, че общува с нормално човешко същество.

1. Усмихвайте се.

Събеседвате се с някого по екзистенциална тема, но за пореден път не може да чуете какво казва и просто ви става неудобно да попитате. Нашият съвет е – усмихнете се и се молете да не ви е задал въпрос, защото от тази ситуация как да се измъкнете, вече не можем да ви кажем. 

2. Престорете се, че нищо не се е случило.

Помахвате на някого или му казвате здравей. Той не ви чува/вижда, но за сметка на това всички останали от компанията му са видели. Спокойно, те не могат да ви съдят, тъй като това се е случвало на всички ни. Второ – изкарайте телефона си и се оплачете на свой приятел, за това колкото социален инвалид сте. 

3. Избягвайте сбогуванията.

На купон сте и вече искате да си тръгвате. Би било мило да обиколите и да кажете довиждане на всички, но пък не сте запомнили имената на 90% от хората. Просто се сбогувайте с тези, които са най-близо до вас, кажете, че бързате и нека те предадат вашите най-искрени извинения на останалите. 

4. Регулирайте темпото.

Изпуснали сте си тампоните и превръзките пред красивия пич в асансьора, а той слиза на вашия етаж? Просто забавете крачка, за да не се налага да вървите на едно ниво. Обратното действа също – взимайте стълбите през две, за да сте една идея пред него.

5. Смейте се силно. 

Без да искате имитирате падаща звезда в центъра на Главната улица? Единственото, за което се чудите е защо не сте паднали достатъчно силно, че да потънете дълбоко в земята? Започнете да се смеете, така ще покажете на хората около вас, че сте добре, пък и ще подейства като смехотерапия. 

Повече от пет съвета не можем да ви дадем, но пък ви уверяваме, че са изкарани от личните ни истории и наистина действат. Да си социален инвалид има и своите положителни страни, като например това, че никой няма да очаква кой знае какво от вас, но пък ако успеете, ще се превърнете в герой в очите на близките ви.  

 

1 comment

  • Comment Link Алекс Алекс Юни 07, 2015

    Кой е артаджий? Това като арпаджик ли е? Или като медий, трапезарий, телевизий, революций, простотий и смехорий?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…