Стартира проект за външно преобразяване на Халите, паркингът им става домакин на фестивалния базар

Три сцени и десетки изпълнители в рамките на три дни

Капана Фест се завръща, в обновен формат и силна програма в средата на октомври. Кварталът на творческите индустрии отново ще приеме събитието, която в последните две години се превърна в една от любимите случки в градска среда. А над павираните улици отново ще се появят шарените флагчета, срещу свалянето на които мнозина възроптаха. Тези есен фестивалните дни са 14,15 и 16 октомври.  За първи път в България на една от сцените, на която ще е концертът на кларнетиста Илиян Илиев  и маестро  Диян Чобанов от Държавна опера , ще се осигури лайф стрийм във фейсбук през цялата вечер.  Концертът на Ядрото ще се снима от пет камери от пет различни ъгъла и ще дава възможност на всеки да следи какво се случва на сцената и публичните пространства наоколо без физически да присъства.

Това издание ще е различно от предишните, каза кметът Иван Тотев и допълни, че Капана фест ще включи нови зони от квартала в програмата си. Като улица „Константин Стоилов“, която ще бъде превърната в кино салон на открито. Там ще се прожектират европейски филми. А на улица „Георги Бенковски” ще има акустична сцена, обяви един от организаторите на фестивала Никола Сивков. 

В рамките на „Капана фест“ стартира проект на тема: „Обособяване на халите като културен мост между бъдещето и настоящето“. Той ще бъде развит до 2019 година, като стените на сградата ще бъдат изрисувани със събития от българската история. Графитите ще изобразяват миналото на квартала и на сградата, както и самият „Куршум хан“, на чието място са построени Халите. Паркингът край тях пък ще приеме есенния фестивален базар.

Три са сцените, които ще осигуряват доброто настроение в рамките на фестивалната програма, като основната ще бъде „Ядрото“. Нина Николина и Калин Вельов ще вземат участие със своя проект „Пендара“. В съботната вечер публиката ще може да види „Крекхаус джем“ и „Кока Мас джас“ с Криста. По традиция неделя ще бъде етно вечерта на главната сцена, като ще започне с украинския етнопроект „Месечина“. Участниците на рок-сцената ще бъдат голяма изненада за публиката – в петък ще открие американската метъл-рок южняшка банда „The house of broken promises”, които ще зарадват доста от феновете на „Металика“. В събота програмата предвижда украинската банда „Синоптик“, а в неделя - Odd Crew и Battle ex. Участие ще вземат и млади рок банди. Фестивалът ще бъде закрит с проекта на акордеониста Петър Ралчев и приятели.

Във фестивалната програма са включени и спортни мероприятия под формата на игри с публиката, тренировки и други. На улица „Христо Дюкмеджиев“ ще има представления със съвременно танцово изкуство, скейтбордисти, уоркшопи, брейк танци, фънки, суинг с  участници от цялата страна.

1 comment

  • Comment Link notafan notafan Сеп 13, 2016

    Imaite kasmeta da ima shum sled 23h!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…