Оцелелите търговски обекти в обновената част имат проблем със снабдяването заради забраната за престой и паркиране

Търси се решение на въпроса

Десет малки търговски бизнеса, които от години изхранваха поне по едно пловдивско семейство, останаха в историята на 2016-а година. Те се намираха в преместваеми съоръжения по бул.“Васил Априлов“ преди да започне ремонта му.

Сред тях имаше култова кебапчийница на кръговото с ул.“Любен Каравелов“, а срещу нея магазин за трикотаж. От тротоара пред УМБАЛ изчезнаха павилионите за закуски, пижами, ксерокс и други. Тези обекти плащаха наем по утвърдените тарифи на Община Пловдив, а парите от тях влизаха с таксите от гаражи като приходи в район „Централен.“

Заедно с преместваемите съоръжения от ремонтираната първа част на булеварда, от Централна гара до кръстовището с „Пещерско шосе“, изчезнаха стоянките за таксита и се появи забраната за престой и паркиране. След пускането на движението по реновираната отсечка това е мястото в града, където най-често може да бъде видяна кола за поставяне на скоби и паяк за репатриране.

Новото положение докара големи главоболия на собствениците на оцелелите магазини и заведения след ремонта на булеварда. Заради забраната за паркиране и глоби отнесени от шофьорите-доставчици, някои от фирмите отказаха да карат стока на обектите там.

От Община Пловдив са запознати с проблема след жалби от търговците, разбра Под тепето. Зам.-кметът по „Обществен ред и сигурност“ Георги Маринов увери, че се търси решение на проблема.

Едната идея е обектите там да бъдат снабдявани в определени часове от денонощието, по подобие на тези на Главната и Стария град.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…