8-те книги, които са променили живота на Деян

Четенето на този фейлетон не е препоръчително без болкоуспокояващи

Новата Фейсбук истерия да предизвикаш другарче да изброи 8-те книги, които са променили живота му, накара един човек да промени живота на всички от екипа на КАПАНА.БГ. Ще промени и вашия. Ако мислите да прочетете този фейлетон бъдете сигурни, че имате под ръка болкоуспокояващи за спазми в стомаха или памперс. Авторът на този шедьовър е Деян Вълчев. 

След като бях селфчаленджнат да изброя 8-те книги, които са променили живота ми (що пък трябва да са десет?
1. Първите 2 страници на Махалото на Фуко на Умберто Еко (на френски) - тя ми помогна да разбера, че четенето на книга може наистина да е голяма мъка, от която обаче има лесен изход (като я зарежеш само след 2 страници).
2. Сборник собствени размишления "Защо Фейсбок стана толкова тъп, след като хората на живо не са толкова тъпи" (неиздадена)
3. Габровски шеги - все пак, за да разбереш какво е смешно, първо трябва да разбереш какво не е смешно.
4. Автобиографията на Виктория Бекъм - която ми помогна да разбера, че колкото и да си прост и бездарен, можеш все пак да изкараш късмет и да станеш милионер.
5. Автобиографията на Дейвид Бекъм - която ми помогна да разбера, че колкото и да си талантлив, като си прост, пак можеш да си легнеш с прост човек.
6. Каталогът на Баумакс (защото никой не може да построи къща без каталога на Баумакс).
7. Една книга на немски в Луфтханза - не говоря грам немски, ама като си забравил да си вземеш списание, книга, лаптоп и ти е паднала батерията на телефона, четеш книга на език, който не разбираш, и се надяваш да не те заговори миризливият ти съсед.
8. Менютата на английски в механите в Банско, произвели световни шедьоври като Cheese undercover (Сирене под капак) и Grilled old man from Bansko (Печен бански старец). Говори се че има и Constipated old man from Bansko (Запечен бански старец), но затова нямам снимкови доказателства.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…