Честит рожден ден, Начо! С този поздрав приятелите на Атанас Кръстев ще надигнат чаши и ще погледнат към небето над Стария град днес, когато ще бъде чествано рождението на знаковия пловдивчанин. Днес Начо Културата щеше да навърши 92 години. Поводът ще бъде отбелязан с тържество и за десетата годишнина от основаването на Къща Музей Атанас Кръстев- Начо Културата в архитектурния резерват. Арт пространството, популярно като Червеното пони, ще събере някои от емблематичните персони в културния живот не само на Пловдив, но и на България. Те ще докоснат отново бръшляните в двора на къщата на Начо, която бе и първата частна галерия под тепетата. Там довечера ще могат да бъдат видени култовите портрети на Кръстев, излезли изпод четката на Светлин Русев, Златю Бояджиев, Георги Божилов- Слона, Ди Киро и други.

Снимка от Любен Баков

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…