Фотограф, скулптори и художник изследват публичните пространства за култура

От днес артисти от Полша, Хърватия и Кайро ще живеят и творят в Пловдив по проект на сдружение „Фабрика за идеи“, част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Това е третата инициатива от “Инкубатор за социални иновации” за 2018 г. и тя също цели да създава креативна градска среда като разкрива потенциала на града и включва нови активни участници. От 25 октомври до 14 ноември фотограф, двама скулптори и художник ще изследват ключови места в града. Артистите са обединени от идеята за равен достъп на гражданите до култура и търсенето на  нови начини за употреба на публични пространства в градска среда.  Те прилагат артистичния си опит за социално ангажирани дейности и се включват в мултидисциплинарни групови проекти, какъвто е и този в Пловдив.

 

Всеки от тях ще се фокусира върху конкретна тема и/ или място, свързани с Пловдив. Целта им е да предоставят един външен изследователски и артистичен поглед върху актуални проблеми на града. Те ще представят наблюденията и творбите си публично на 12 ноември в СКЛАД в Тютюневия град. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…