Клубът ще функционира като кътче за култура и фини вкусове

Паулина Александрова

След дълго отлагане отново заработи едно от любимите заведения за почитателите на изкуството, джаза и фините вкусове – клуб Баския. То вече се намира на точното си място – Капана. Новото кътче за култура е напълно в духа на квартала, често наричан сърцето на града. Познатото име в клубния живот този път ще ви изненада със съвсем нов интериор и начинания.

От къде другаде да започнем, ако не от големия артист Баския, събрал собствениците Ева и Константин и дал името на тяхното място. Негова картина е важна част от интериора – тя е по диванчетата, креслата, менюто и бара, а името му е изписано върху бутиковите чаши за вино. Ева и Константин залагат на старинни и нестандартни мебели като например масичките, направени от шевни машини и красиви изписани дървени столове. Друга маса е пълна със старинни монети.  Барът пък е измайсторен от старото дюшеме. Между автентичните гранитни колони се разполагат красиви картини, като всеки месец ще има изложба на различен художник. Малък дизайнерски хладилник, изработен по време на фестивала ONE DESIGN WEEK, внася още по-цветно настроение. В Баския дори посещението на тоалетна е забавно, тъй като влизайки се откриват двата прохода към „покоите” на Краля и Кралицата, а на излизане  си измиваш ръцете на дизайнерска дървена мивка като истински аристократ.  Най-важният компонент от интериора е сцената, на която ще намират място различни музикални и културни изяви.

В бутиковото заведение се предлага италианско кафе от висок клас, поднесено с мляко или сметана с няколко бучки захар. Чаят пък върви в комбинация в домашен мед и лимон. Виното се поднася по стара традиция с резен свежа ябълка. Към фините вкусове на напитките се предлагат различни плата със сирена или „вкуснотийки”- мъфини, кексчета, домашни сладки и брускети. Докато се наслаждават на приятна музика и сутрешно кафе, хората могат, освен всичко, и да почетат от някой от великите романи, сякаш разхвърляни тук и там из интериора. 

В Баския  ще се организират и различни културни мероприятия като филмови вечери с прожекции на стари филми, изложби, куклени театри, камерни концерти, различни музикални изяви и др. Желанието на Ева и Константин е да дадат шанс на талантливите хора, които не са популярни, но могат да покажат нещо наистина интересно и добро.

Официалното откриване ще се състои на 13 ноември и ще продължи до 20 ноември. Всяка вечер от празничната седмица ще предложи на посетителите различни събития. В първата ще се открие изложба, втората е блус вечер, третата ще се играе театър, четвъртата ще се пее на живо, а останалите три ще запазим в тайна, за да има изненади.

Новото кътче за култура Баския се намира в Капана на ъгъла между ул. Братя Пулеви и ул. Йоаким Груев.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…