Заведението, което възпитава към добър вкус

 

 

 

Заведение с мисия. Това е Да, за теб. Едно място, в което можеш както да хапнеш качествена храна, приготвена на място, така и да изпиеш хубаво вино или пенлива белгийска бира, да се насладиш на съвършен интериор или просто да се усмихнеш. Това е китното заведение в Пловдив – Да, за теб. Името на клуба собствениците избрали не случайно- звучи положително, позитивно. А именно от позитивизъм имаме нужда днес. Точно този дух витае измежду тухлените стени и дървените маси и дограми. С такава нагласа са и домакините, и гостите им. А това е нещо изключително приятно и (за да вкараме и нотка негативизъм ) вече някак екзотично. Да, за теб! е наистина от малкото градски пространства с мисия- да възпитава към добрия вкус в буквален и преносен смисъл.

 

 

 

Първоначалната идея за заведението е то да бъде фирмен магазин на мандра Равдин от Тополово. Стопаните открили обаче един по-нестандартен начин да предлагат продуктите на млечното си предприятие. И успяват. Започнали с много скромни очаквания и много естетика във всяко движение. Пипват това, докосват онова, надграждат всеки детайл от дизайна сякаш до съвършенство. Малко по малко развиват идеята и решават да превърнат бившия магазин за хавлии преди Пешеходния мост в място, където човек може да седне да обядва, а вечер да организира хубава среща с приятели.Тъй като сирената много си отиват с вино- прави се винен кът. Те обаче си отиват и с други, по-огнени питиета, та се организира и колекция квалитетни напитки за бара. А защо да не използваме млечните си продукти в домашна баница, кишове, нетрадиционни соленки и прочие и прочие… Така се стига до начинът, по който днес изглежда и съществува Да, за теб!

 

 

 

Още влизайки в този храм на вкусната храна и добрите напитки, усещаш каква е концепцията на заведението. Обзаведено е изцяло с естествени материали- дърво, камък и метал. Каквато обстановката, такива и продуктите за храната. Никъде обаче няма да видите да присъства думата био- нито за храните, нито за напитките. Понятието био е малко мъгливо в днешно време в България. Но нищо от това, което се предлага не съдържа консерванти и оцветители, подчертават родителите на Да, за теб!

 

 

 

Няма по приятно нещо за обонянието от това да ти замирише на прясно изпечен хляб или вкусен сладкиш. А в Да, за теб! просто потъваш в аромати.Голяма грешка ще е ако пропуснете да опитате от прясно приготвените банички, кроасани, целувки с пълнеж, пайове, кошнички, гризини, торти и разбира се голям избор от плодове, които по желание на клиента могат да се превърнат в прясна плодова салата. На вкуса на храната може да се насладите и в чудната градина, която нямам как да не се хареса, тъй като е направена с много вкус. А да постоиш  в нея, дори и за малко ти дарява някакво странно чувство на спокойствие в сърцето на иначе деловата част на града.

 

 

 

Вечерта пък любимото на много хора с вкус вече място срещу бившата аптека Марица се превръща в разкошен бар. Ако не си падате по виното имате богат избор от други еликсири. И от десетки богата листа специална белгийска бира от Beer House.

 

 

 

Така, че ако през деня ви се хапва прясно приготвена храна с качествени продукти, а вечер ви се пийва класно питие- Да, за теб, е правилния избор. Защото е за Вас.1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…