Иван Стоицев вече 5 години пастирува първата евангелска църква в Пловдив -  построена в средата на 19 век. От дете е възпитан да живее с вяра и споделя, че за него е привилегия да служи на Бог. "Обичам Бог, обичам и хората" - казва Пастор Стоицев. 
 
"Всеки от нас носи призива да сътвори нещо в живота си - нещо, с което ще бъде запомнен, нещо, с което ще повлияе на останалите. Този призив ни е даден лично от Бог. 
 
Ако се върнем в началото на Сътворението, ще видим, че Бог сътвори човека по свой образ и подобие. За човека е нормално да твори, понеже Божият образ е залегнал вътре в него. Човекът е творческа личност, понеже Бог е творческа личност. Именно затова Бог никога не е напускал изкуството! Той е този, който дава тласъка и вдъхновението. Той е началото на всичко."

Humans of the Night e общ проект на Humans of Plovdiv и Нощ на музеите. 
 
Още историите вижте в сайта на Humans of Plovdiv http://humansofplovdiv.com/ или във Facebook https://www.facebook.com/humansofplovdiv

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…